2009. május 22., péntek

Mazsolamártás

A nem mindennapi ételek közé tartozik. Becses vendégeknek, ünnepekkor készítem, vagy ha valakiket nagyon "meg akarok főzni" .

Így készül:
Hozzávalók: 4 személyre 10 dkg mazsola
2 dkg vaj
evőkanál liszt
citrom és narancshéj, fahéj
vörösbor

A vajat felolvasztjuk, kicsit megfuttatjuk rajta lisztet. 2 dl húslevessel fölöntjük, símára keverjük. Beletesszük a megmosott mazsolát, egy kocka cukrot, a fűszereket. 3-4 dl bor kell bele, ne legyen sűrű a mártás.
Kb. 5 percig főzzük, amíg a mazsola megfő.

Nem kell aggódni , a borból az alkohol elpárolog, az íze viszont különlegessé teszi a mártást.

Én főleg főtt húsok mellé tálalom.

A mártáshoz használt vörösbort kínálhatjuk mellé.

1 megjegyzés:

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...