2009. június 1., hétfő

Kácsi

Kétfélét sütöttem ma.
Egyik a kapros dübbencs. A másik paprikás kácsi. Kalocsa környéki tájjellegű kalács.

Sós kelt tésztát dagasztottam. A kaprot zsíron megpároltam, sóztam, borsoztam.
A tésztát elfeleztem, kinyújtottam, egyik felébe a kaprot tettem, feltekertem és a kés fokával 2-3 centinként "bevágtam".
A másik tésztát szintén kinyújtottam, megszórtam kevés cukorral és bőven őrölt piros paprikával. Azzal, amit a pörköltbe is teszünk. Meglocsoltam egy kevés zsírral, és feltekertem.

Tepsibe tettem őket, megkentem tojással és megsütöttem.

Hát, ilyenek lettek.

1 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...