2009. június 7., vasárnap

Ribizli


Az elmúlt héten egy három hetes és egy majdnem 3 éves kislány nagymamájaként "üzemeltem".
Kizárólagosan.
Még hallom a hangjukat, látom a Juli fürtjeit repülni.
Kárpótlásként, meg mert vasárnap van, és érik is szépen, sütöttem egy ribizlis sütit. Nem elsőre, tavaly is, talán előtte is készült már ilyen. Eredetileg rebarbarára szól a recept, de bármilyen savanykás gyümölccsel kiváló.
Így készül:
1 pohár joghurtot vagy kefírt egy tálba öntünk. A pohara lesz a mérce.
Hozzáteszünk egy pohár cukrot, két pohár lisztet, fél pohár olvasztott margarint, egy tojást , fél csomag sütőport és összekeverjük.
Egy pie formát kikenünk margarinnal, beletesszük a tésztát.
Egy csomag vaníliás pudingport ( lehet másmilyen is ) 3 dl tejjel egy evőkanál cukorral felfőzzük és beleteszünk 2 dkg margarint. Azon melegében rákenjük a nyers tészta tetejére.
Rátesszük a gyümölcsöt, megszórjuk fahéjjal, cukorral és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sül meg.
A gyümölcs levet enged, de ezt beszívja a sütemény. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, kis porcukorral meghintve.

Judit lányom áfonyával sütötte:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...