2009. július 24., péntek

Őszibaracktorta


Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1/2 citrom héja
8 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
Töltelék: 30 dkg magozott, hámozott őszibarack
10 dkg szeder ( de málna vagy egyéb bogyós is jó lehet )
2,5 dl habtejszín ( növényi nem jó )
6 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1 vaníliás cukor
2 ek vaníliás pudingpor
A tésztához valókat összegyúrjuk, folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük min. 30 percet.
Ekkor kivesszük, kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy kb. 3 cm -es pereme legyen, és sehol ne legyen rajta lyuk.
A barackokat negyedeljük és a tésztára tesszük. Rászórjuk a szedret.
A tejszínt a tojással, a vaníliás pudinggal és a cukorral habverővel összekeverjük és ráöntjük.
A tészta szélét ilyenkor ha lenyomogatjuk akkor egyforma magas lesz a töltelékkel.
180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 40-50 perc.
Sülés után kihűtjük és hűtőbe tesszük pár órára, hogy a tésztája puhuljon. Így szépen lehet szeletelni, törés nélkül.
Bekerülési költséget pontosat nem tudok, a barack, a tojás, a szeder ingyen volt.
Úgy gondolom 1000 Ft körüli az összeg, de 12 szelet süteményre elosztva az nem olyan sok.
A munka minimális, tényleg gyorsan és könnyen egy nagyon finom süteményt kapunk.
Az újság szerint, ha 12 felé vágjuk egy szeletben 220 kalória van.

1 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...