2009. október 6., kedd

Dunduska


Kicsit dundik lettek na.  Legközelebb vékonyabbra sodrom a tésztát.

A Nők Lapja Konyha című mellékletében vannak guszta borkorcsolyák, onnan származik a recept.
SAJTOS  PEREC  a böcsületes neve.
Így kell sütni:

Hozzávalók: 50 dkg liszt
   3 tojás sárgája
5 dkg vaj
2,5 dl langyos tej
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő

Kézzel vagy géppel szép kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.  Egy vastag rudat formázunk, ezt 16 felé elvágjuk. Minden darabot ceruzavékonyra sodrunk, ez kb. 30 cm, és pereccé alakítjuk.  Karikába hajtjuk a tésztát, a végeit összetekerjük és felhajtjuk.
Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk . Fél órát kelni hagyjuk majd előmelegített sütőben megsütjük.


3 megjegyzés:

  1. Itten ülök és nagyokat nyelek :):):)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg ducik lettek, de nekem nagyon tetszik így is:))))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon guszták, és nem baj ha valakinek vastagon fog a ceruzája, mert a végeredmény fantasztikus!

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...