2010. március 28., vasárnap

Pulykarolád fűszeres sajttal töltve

Jön a tavasz, vagy már itt is van, az ember könnyű ételekre vágyik.  Ez olyan. Elkészíteni is könnyű, és nem gondolom, hogy megülné a gyomrot.

Hozzávalók:

2 közepes sárgarépa
1 kicsi vöröshagyma
3 evőkanál vaj
zöldfűszerek: zöldség zöldje, kakukkfű, kapor, turbolya, citromfű

10 dkg zsíros krémsajt
1 tojássárgája
1 ek mustár
só, bors

4 nagy szelet pulykamell   (85 dkg volt, 6 szelet lett )
2,5 dl húsleves
4 ek száraz vermut
2 ek tejföl

Egy evőkanál v ajt megforrósítunk. A hasábokra vágott sárgarépát és a kockára vágott hagymát rátesszük, majd gyenge tűzön, fedő alatt megpároljuk. Kb. 10 percig.

A zöldfűszereket összekeverjük a krémsajttal, mustárral, tojássárgájával, sóval, borssal.

A pulykamell szeleteket megmossuk, megtörötljük, lefektetjük. Megkenjük a sajtos krémmel, rátesszük a zöldséget és szorosan feltekerjük, megtűzzük.

A megmaradt vajat felforrósítjuk, rátesszük a töltött roládokat és minden oldalukat átsütjük. Ráöntjük a levest, a vermutot és lefedve puhára pároljuk. Kb. 30 perc elég.
A tekercseket kivesszük, ha sok lenne a leve beforraljuk.
A pecsenyelevet összekeverjük a tejföllel és a húst visszatesszük.
Átforrósítva petrezselymes  burgonyával tálaljuk.

Szép is, finom is.

1 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...