2011. március 6., vasárnap

Marinált zöldségsaláta csirkemellel

Ma újra  a Nők Lapja Konyhája újságból főztem, még van néhány recept, amit ki akarok próbálni:)

Egyszerű, gyors étel, a zöldségek összevagdosása tovább tart, mint elkészíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kis zsenge cukkini
1 darab padlizsán, 3-4 karika elég
1-1 piros és zöld , sárga kaliforniai paprika
4-5 csiperkegomba
néhány salátalevél
kakukkfű
olívaolaj
balzsamecet


A zöldségeket kis kockákra vágjuk.  Egy jó nagy serpenyőben vagy wookban olívaolajat melegítünk és megpirítjuk benne a megsózott zöldségeket.
Tálba tesszük, és meglocsoljuk a balzsamecettel. Megszórjuk kakukkfűvel, összekeverjük és legalább egy órát állni hagyjuk.
Tálaláskor a tányérra  összetépkedjük a salátalevelet, rátesszük a zöldségeket.

A  csirkemellből vékony szeleteket vágunk, megsózzuk és vajon átsütjük.

Nagyon finom, érdemes kipróbálni.  Kis sült krumplival laktatóbb.

Krumpli nélkül egy adag energia tartalma 184 kalória.

3 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...