2011. július 3., vasárnap

Levesben főtt,sült töltött csirke rucolával

Hideg, szél és 12 fok. Nem hiszem , hogy bárkinek is ezek a szavak jutnak eszébe ha a nyárról beszélgetünk. Nem mintha néha nem esne jól egy kis hűvös a nagy nyári melegben,na de ennyi????
Mindenesetre már pénteken elhatároztam, hogy ez lesz a vasárnapi ebéd. Gyönyörű szép volt a rucola a kertben, a húslevesből meg nem akar fogyni a főtt hús. A csirkét megtöltöttem, szépen eligazgattam és megfőztem a levesben. Óvatosan kiemeltem, tepsibe raktam. megkentem paprikakrémmel, fűszereztem és jó alaposan meglocsoltam kacsazsírral. Ment a forró sütőbe amíg szép pirosra nem sült. Közben párszor meglocsoltam, hogy ne száradjon ki.
Amíg sült elkészítettem a salátát. Ennyi idő bőven elég. Kényelmesen elkészültem vele.

A recept Gondaanyué. Tökéletes és nagyon finom. Én meglocsoltam még egy kis balzsamecettel is. És!!! A kertben termesztett rucolánk nagyon finom!!!



A képek sárgák, tipikusan borús idős képek:) A csirkéről hiányzó alkatrészeket már nem tudtam pótolni a fotózáshoz:)

4 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...