2011. augusztus 20., szombat

Zöldparadicsomos pite





Legalább ennyivel kevesebb érik meg:)

Tészta:  28 dkg liszt
csipet só
17 dkg margarin
1 evőkanál citromlé
5-6 evőkanál tej
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sót, a citromlevet és a tejet. gyorsan összegyúrjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.

Töltelék:  5-6 közepes zöld paradicsomot elszeletelünk. Egy evőkanál  citromlével meglocsoljuk.
25 dkg cukrot, 5 evőkanál lisztet,  teáskanálnyi fahéjat összekeverünk és bele forgatjuk a paradicsomszeleteket.

Egy 25 cm átmérőjű piteformát kibélelünk a tészta felével. Beleöntjük a tölteléket, és rácsokat készítünk a többi tésztából.





180 fokos sütőben megsütjük, kb. egy óra kell hozzá.


Langyosan már szeletelhető. Kellemesen savanykás, édes pite a végeredmény.  

Érdemes kipróbálni.



4 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...