2011. december 30., péntek

Disznótor

Csak a lényeg.


A reggeli hagymás vér.



Ezeket muszáj megmutogatni. Gyönyörűek!

Ebédre máj sült jó sok fokhagymával.


És pecsenye is.

És volt sokféle savanyúság.


Ez a vacsorára főtt orjaleves.


Ez itt pedig a Gabojsza receptje szerint főzött paszternákpüré, ami a főtt hús mellé készült.


Különleges alkalmakra kemencében sült házi kenyér dukál.


Sült hurka, kolbász.


A legtöbbet használt káposztás ibrik......


...és a benne főtt káposzta.

12 megjegyzés:

  1. Asszem lepuffantalak....:):):):):) Éééééhes lettem és este fél 10 múlt! :):):)

    Boldog Újévet Nektek :)

    VálaszTörlés
  2. Tudtam...........a hagymás vér...... a gyengém:)))
    Fagyi

    VálaszTörlés
  3. Ennyi disznóságot régen láttam egy weboldalon!

    BUÉK!

    VálaszTörlés
  4. A legjobb bejegyzés szilveszterre...
    A káposztás ibrik alján lévőt kérném a kenyérrel:)))

    VálaszTörlés
  5. Fagyi!!! Vége a koncertnek???:)))

    VálaszTörlés
  6. Babette,azt én vittem.:)))Nagyon jó nap volt,jövőre ismételjük...persze csak ha lehet!?

    VálaszTörlés
  7. A sült májat sütőben készítette?

    VálaszTörlés
  8. Nem, a májat serpenyőben sütöttem. Fél cm vastagra szeleteltem, nem sóztam, forró olajba tettem, rá egyből a fokhagyma gerezdeket. Vigyázni kell, mert fröcsköl, kicsit mérsékelni kell a tüzet alatta. Mire a máj megsül a hagyma is megpárolódik és együtt nagyon finom.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a hozzászólásokat :)

    Ez csak a "szép" részei a disznóölésnek. De még őrizzük a hagyományokat:) Egy baráti társasággal csináltuk, jó buli volt. Nekünk.:)

    Boldog új évet mindenkinek !

    VálaszTörlés
  10. csodás disznóságok,nagyokat nyeltem.boldog új évet kivánok!

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...