2015. március 24., kedd


A hétvégén Császártöltésen  múlattuk az időt , tavaszköszöntő fesztiválon.
Ilyen gyönyörűséges kenyereket sütöttünk kemencében, mint itt alant látható. Sokat. Király búza lisztből, ami kiváló, olyan hólyagos tészta lett belőle, és olyan lukacsos kenyér, amilyet minden kenyérsütő kíván.


Lángost is sütöttünk , naná, ennyi ember  ha megéhezik !  Azt is sokat.


Még zöldet is:)  


A zöldítőt a Nemes Matyitól kaptuk. Mutogatta már a biopiacon a szárított leveles kelt, meg is kóstoltuk, bíztattuk is, hogy hmmm, nagyon finom. Tényleg az. 





A Nemzeti Lovas Színház előadása után ott várt az asztalon két üvegcsében az őrölt  kel.



Ha lángosba jó volt, a tésztába is.  10 dkg liszt, egy evőkanál kel por, egy tojás, házi, mert van tyúk.
Kavar párat a gép....



...majd deszkára borítom...


...és össze állítom. Nem kell nagyon, majd a tésztagéppel lehet még simítani.


Nekem 7 fokozat van a gépen. a hatosig szoktam ilyen tésztát nyújtani.


Szélesre vágtam, kifőztem  és egy egyszerű tejszínes gombamártással  kiváló ebéd lett.


Hamm!


1 megjegyzés:

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...